Keuring voor verkoop & na ongeval

Onze nieuwe service

Vanaf 01/01/2023 bieden wij de service aan om met uw pas tweedehands aangekochte of verkochte motor naar de keuring te gaan. Dit zonder met je motor te rijden MAAR op een veilige manier in 1 van onze bestelwagens. Waarom zou U dat laten doen hoor ik sommigen al denken, wel…

indien je geen kenteken hebt welke op de motor zal worden ingeschreven heeft U een garage kenteken (Z-plaat) nodig om de motor te laten keuren, net zoals een gewone wagen.

U heeft gewoon geen tijd of wil hiervoor geen vakantie nemen.

U kan dan je motor naar ons toe brengen, de dichtsbijzijnde motorverdeler waar we mee samen werken of wij kunnen de motor bij U thuis of elders komen ophalen en terug brengen. Het kan dus allemaal heel makkelijk gaan.

Eventueel kan Uzelf naar het keuringcenter komen met je motor en kunnen wij deze door de keuring brengen. Ook hier zal op voorhand een afspraak moeten voor gemaakt worden.

voor alle info kan je terecht via gsm op nummer 0497.142.628 , of via ons contactformulier.

Verplichte keuring voor motors

Vanaf 1 januari 2023 moeten motorfietsen naar de keuring bij verkoop en na ongeval. Motorfietsen zullen niet onderworpen worden aan een periodieke keuring.

Dat heeft de Vlaamse Regering zopas definitief goedgekeurd. De beslissing is het gevolg van de omzetting van een Europese richtlijn en kadert binnen het Vlaams Verkeersveiligheidsplan dat streeft naar nul verkeersdoden tegen 2050.

Concreet gaat het om:

  • motorfietsen, driewielers en vierwielers met een verbrandingsmotor met een cilinderinhoud van meer dan 125 cc
  • elektrische of hybride motorfietsen met een maximumvermogen groter dan 11 kilowatt én een maximumsnelheid hoger dan 45 kilometer per uur

Lichtere motorfietsen moeten vooralsnog niet naar de keuring.

Verwacht wordt dat jaarlijks ongeveer 30.000 keuringen voor verkoop en ongeveer 200 keuringen na ongeval zullen gebeuren. De keuring zal plaatsvinden in een aantal keuringscentra verspreid over heel Vlaanderen. De erkende keuringsinstellingen zullen in de komende maanden de nodige investeringen en opleidingen voor het personeel voorzien.

Het accent van de motorfietsenkeuring zal niet liggen op de originaliteit van de motorfiets, maar wel op de verkeersveiligheid en de milieu- en consumentenbescherming.

De 9 keuringspunten

-Identificatie
-Remuitrusting
-Stuurinrichting
-Zicht
-Lichten
-Assen, wielen, banden en ophanging
-Chassis
-Diverse uitrustingen
-Overlast