Keuring voor verkoop & na ongeval

Motorkeuring!!
Onze specialiteit EN reeds een 1300-tal gekeurd!

Vanaf 01/01/2023 bieden wij de service aan om met uw pas tweedehands aangekochte of verkochte motor naar de keuring te gaan. Zo hebben wij de eerste motor gekeurd in Belgie, een Kawasaki z650. Dit zonder met je motor te rijden MAAR op een veilige manier in 1 van onze bestelwagens. Waarom zou U dat laten doen hoor ik sommigen al denken, wel…

Wij kunnen je motor laten keuren binnen 48u! Eventueel zelf binnen 24u !

indien je geen kenteken ter beschikking hebt  heeft U een garage kenteken (Z-plaat) nodig om de motor te laten keuren, net zoals een gewone wagen.

U heeft gewoon geen tijd of wil hiervoor geen vakantie nemen.

U kan dan je motor naar ons toe brengen, of wij kunnen de motor komen ophalen in 1 van onze speciaal ingerichte bestelwagens voor motorvervoer.

Wij hebben reeds een 1750-tal motors gekeurd intussen en beginnen stilaan de kneepjes te kennen en hebben ons intussen gespecialiseerd in het keuren van motors , trike’s, quads, kortom alle type motors.

Alsook voorzien wij een GRATIS Pré-keuring doen, afstelling van de lichten , co nameten, remmen nakijken (welliswaar zonder remtestbank) maar tot op heden hebben wij nog geen enkele motor gehad dat door ons is nagekeken dat een rode kaart heeft gekregen. Prepare – Test -Pass.

Deze Pré-keuring kost 35€ Btw incl. indien wij Uw keuring niet verzorgen, verzorgen wij wel uw keuring dan is deze service GRATIS Indien U enkel afstelling van de lichten wil gedaan hebben kan dit ook voor een bedrag van 25€ btw incl.

Als wij op voorhand zien dat je motor niet door de keuring zou geraken zeggen wij dit ook eerlijk op voorhand, wij gaan niet naar de keuring wetende dat hij zou falen.

Uw motor binnen de 48u gekeurd , verzekerd En je kenteken gemonteerd

,dat is mogelijk.Indien U uw motor tot bij ons kan brengen kan dit alles zelfs binnen 24u! dit kan omdat wij samenwerken met SOLOMOTO , Waarom solomoto?

Waarom Solo Moto verzekering?

voor alle info kan je terecht via gsm op nummer 0497.142.628 , of via ons contactformulierter beschikkibng

Verplichte keuring voor motors

Vanaf 1 januari 2023 moeten motorfietsen naar de keuring bij verkoop en na ongeval. Motorfietsen zullen niet onderworpen worden aan een periodieke keuring.

Dat heeft de Vlaamse Regering zopas definitief goedgekeurd. De beslissing is het gevolg van de omzetting van een Europese richtlijn en kadert binnen het Vlaams Verkeersveiligheidsplan dat streeft naar nul verkeersdoden tegen 2050.

Concreet gaat het om:

  • motorfietsen, driewielers en vierwielers met een verbrandingsmotor met een cilinderinhoud van meer dan 125 cc
  • elektrische of hybride motorfietsen met een maximumvermogen groter dan 11 kilowatt én een maximumsnelheid hoger dan 45 kilometer per uur

Lichtere motorfietsen moeten vooralsnog niet naar de keuring.

Verwacht wordt dat jaarlijks ongeveer 30.000 keuringen voor verkoop en ongeveer 200 keuringen na ongeval zullen gebeuren. De keuring zal plaatsvinden in een aantal keuringscentra verspreid over heel Vlaanderen. De erkende keuringsinstellingen zullen in de komende maanden de nodige investeringen en opleidingen voor het personeel voorzien.

Het accent van de motorfietsenkeuring zal niet liggen op de originaliteit van de motorfiets, maar wel op de verkeersveiligheid en de milieu- en consumentenbescherming.

De 9 keuringspunten

-Identificatie
-Remuitrusting
-Stuurinrichting
-Zicht
-Lichten
-Assen, wielen, banden en ophanging
-Chassis
-Diverse uitrustingen
-Overlast

Contacteer ons vandaag nog om je motor te keuren op 0497142628